Bejelentés


ezotop Az új világrend hírnöke!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Élet nyomai a Vénuszon?

Az európai Venus Express felderítőszonda érdekes adatokat sugárzott naprendszerünk második bolygójáról. Ezen mérések szerint ugyanis nincs kizárva, hogy valaha akár az élet fenntartására is képes lehetett a ma közel ötszáz fokos, vulkánokkal tarkított bolygó. A Vénusz széndioxidban dús (96,5%) légköre miatti üvegházhatás valóságos katlanná változtatta az egész bolygót. Úgy tűnik azonban, ez egyáltalán nem mindig volt így. Az Űrügynökség által kiadott nyilatkozat szerint ugyanis végre bebizonyosodott, hogy régen a bolygó jelentős vízkészlettel rendelkezett.

Mit ígér a számmisztika a politikusoknak?

Kedves látogatók! Egy rövid összeállításban bemutatjuk önöknek,mit ígér a számmisztika nevű jóslási forma Magyarország politikusainak.Az elemzés bemutatja Orbán Viktor,Vona Gábor,Mesterházy Attila,Bokros Lajos jelenlegi esélyeit a magyar politikában.Az elemzést Schilling Péter készítette.A tovább gombra kattintással már olvashatja is eme különleges elemzést.

tovább >>


Új oldal!

Kedves látogatók! Honlapunk új oldallal bővült,amelyen honlapunk témáját érintő különleges képekkel találkozhatnak.A tovább gombra kattintással megtekinthetik képgalériánkat.

tovább >>


Egyiptomi istenek

Értesítünk minden kedves látogatónkat,hogy egyiptomi istenek sorozatunk folyamatosan bővül újabb istenek bemutatásával.A sorozat az üdvözlet oldalunk alján olvasható érdekes képekkel színesítve! Üdvözlettel:Ezotop szerkesztőség

Ősi egyiptomi jóslatok a XXI.század embere számára

Egy újabb jel érkezett a fény világából,ezúttal az ősi egyiptomiak üzennek nekünk egy mostanában már Magyarországon is megjelent könyvön keresztül.Kérdésére bárki választ kaphat,a társadalom bármely rétegéből!

tovább >>Szavazás
EZOTOP                                                 Az új világrend hírnöke           


Tisztelettel köszöntjük honlapunkon!


Oldalunk az ezotéria témáját járja körül,mindazt ami az ezotéria nevű tudomány kategóriához tartozik.Honlapunk új szlogenje:Az új világrend hírnöke,nem véletlenül,hiszen ne felejtsük el hogy az új korszakhoz,az úgynevezett sokak által említett Aranykorhoz már egyre közelebb kerülünk,ahhoz a korhoz,amikor minden ember számára világos lesz,hogy élete sokkal többről szól,mint amit látszólag tapasztal.Igen,az új korszakban mindenki meg fogja tapasztalni a láthatón túli világ létezését.Természetesen ez nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni.Hosszú folyamat lesz,amíg eljuthatunk az Aranykor kapujáig,sok áldozatot kell hoznunk embertársainkért,a Föld élővilágáért és persze magunkért is.Tegyünk meg mindent annak érdekében,hogy az új korszakot megfelelő módon fogadhassuk.Tegyünk minél több jót és a rosszat pedig kerüljük el!


Üdvözlettel:az új korszak margójára


Ezotop szerkesztőség


Asztrológiai elemzések!
Születési
időkorrekció, születési horoszkóp, előző
élet horoszkóp, párkapcsolat elemzések,
fogamzási horoszkóp, orvosi aszrológia,
asztrológiai előrejelzések, kínai
horoszkóp, pszichológiai állapot
felmérés.
http://www.asztralfeny.hu/astro/elemzesek.php?mr_id=p-454 


 FIGYELEM!


2010.Februárjától itt a legújabb címlaptémánk!


Az egyiptomi írás,a titokzatos hieroglifák


Üdvözlet kedves látogató! Köszöntjük az ezotop oldalakon.Oldalunk sokmindennel foglalkozik ami kötődik a spiritualitáshoz.Persze foglalkozni fog sarlatánokkal,csalókkal is,hogy tudják mihez ne forduljanak.Tartsanak velem.Ezúttal címlapunkon az Egyiptomi hieroglifák titokzatos jelentéstartalma!Az írás első felében egy kis történelmi áttekintés,a második felében pedig több érdekes ábra segítségével fejthetjük meg az Egyiptomi írást!


 Az egyiptomi írás


A legkésőbbi egyiptomi hieroglifákat i.sz. 394-ben vésték be a phiale-i templom falába.Ekkoriban márcsak viszonylag kevés szobrász lehetett,aki olvasni tudta,és még kevesebb,aki értette is a jeleket.amelyek falba vésésére utasítást kapott.Nagy Sándor i.e 323-ban bekövetkezett halála és az i.e 30-ban történt római hódítás közötti időszakban Egyiptomot egy macedón család.a Ptolemaioszok uralták,és ez idő alatt a görög volt a hivatalos nyelv.A rendeleteket két nyelven hozták,és a démotikus írás kiszorította a sokkal régebbi hieratikus írást.Ettől kezdve a feliratok kőbe vésésére is ezt használták.Az emlékművek feliratainál továbbra is az Isten szavának nevezett hieroglif írást alkalmazták,különösen az isteneik jóindulatát megnyerni kívánó Ptolemaioszok által emelt templomok esetében.


Kedves látogató!


Az alábbi ábrán tanulmányozhatja az ősi Egyiptom hieroglifáinak misztikus megjelenéseit.Nagyon fontos tudnivaló,hogy mindegyiknek van egy különleges jelentése.Hogy pontosan mi is ez a jelentés,ezt egy meditáció során is akár eldönthetjük.Kellemes szemlélődést kívánunk minden kedves olvasónknak!


Misztikus hieroglifák


Az alábbi hieroglifákat tanulmányozva érdemes elgondolkodni a mélyebb jelentésükön:Íme a titokzatos hieroglifák


 Írnok a titokzatos hieroglifák között


 


 Hieroglifák díszítik az Egyiptomi falat


 


  


 


Ókori Egyiptomi falfestmények


 


 


  Ismét egy titokzatos hieroglifatáblázat


Vajon milyen jelentés rejtőzik a jelek mögött?


 


2009.Szeptemberben íródott olvasmányunk a vegetáló életmódról:


           Vegetáló életmód-avagy amikor úgy érezzük semminek nincs értelme


Egyre gyakoribb sajnos hazánkban ez a jelenség,egyre többször találkozni,hallani olyan emberekről akik egyik napról a másikra élnek.De persze nemcsak ez jellemző rájuk,hanem általánosan az vehető rajtuk észre hogy már nem tudnak egy jóízűt nevetni,mosolyogni,nem tudnak örülni semminek,senkinek.De ugyanakkor bosszankodni se látni őket,hanem egy egyfajta fásultság,egykedvűség vehető rajtuk észre.Abszolút nem mutatnak érzelmet,de nem ám azért,mert esetleg szégyenlik kimutatni,hanem ennek bizony egy nagyon elszomorító oka van!Méghozzá az,hogy valóban nincsenek érzelmeik!Bizony akár hiszi a kedves olvasó,akár nem,bizony léteznek ilyen emberek!Nem azért nincsenek érzelmeik,mert ők olyan nagyon elvetemült emberek volnának,hanem sokkal inkább azért mert nem tudják tartani a lépést ezzel a kapitalista,fogyasztói társadalommal.Úgy érzik,tőlük idegen ez a sajnos egyre inkább elgépiesedett világ.Nem találják a helyüket ebben az őrületben ami most jellemző már egyre inkább a nyugati társadalmakra,köztük bizony hazánkra is!Rengeteg olyan embert ismerni akik vallásukat is például csak megszokásból gyakorolják,nem is hisznek,nem is bíznak abban amit gyakorolnak.Ez a körülöttünk élő világ bizony sajnos egyre inkább az üzletre,a pénzre épít,azt próbálják velünk elhitetni hogy az anyagiaknál nincsen fontosabb,azt próbálják bebeszélni nekünk hogy senkik vagyunk ha nincs egy jó autónk,házunk,mobiltelefonunk.Elképesztő az a méretű pusztítás amit az elmúlt évtizedekben a média művelt az emberekkel.Borzasztó azt látni hogy sajnos ezt a tempót átvették a fiatalok is.A média tudatosan átnevelte az emberiséget.Már ott tartunk hogy sajnos néha még az emberek egymást is tárgynak tekintik.Valakik sajnos tudatosan azon dolgoznak hogy ezt az anyagcentrikus szemléletet mindenki elsajátítsa,magáévá tegye!


Többek között a fentebb felsoroltaknak köszönhető hogy ennyi a megkeseredett ember.Nagyon sokan már csak vegetálnak,céljaik nincsenek,minden reményüket elvette az anyagközpontú társadalom.Rengeteg olyat hallani mikor házasságok mennek szét az anyagiak hiánya miatt!Sőt van olyan is mikor az egyik fél egy kapcsolatban csak azért szereti a másikat,mert gazdag,jómódú,és tudja biztosítani a megfelelő anyagi háttért.Borzasztó hogy hova süllyedtünk.Gondolom az olvasók között is vannak néhányan akik ezt felismerték.


Lehet-e védekezni?


Természetesen lehet.Törekedjünk arra hogy eltávolodjunk az anyagi világtól.Járjunk,kiránduljunk minél többet a természetbe,persze nem egyedül,hanem azokkal akikkel harmóniában,jól érezzük magunkat.Amennyiben megtehetjük,vagyonunkat ne csak öncélúan,magunkra költsük,hanem ajánljunk fel pénzt jótékony célokra.Csak így tudjuk azt elérni hogy életünkben az irányítást a jó,a lélek,a szívünk ismét átvehesse.Ajánlom minden olvasómnak,hogy mostantól kezdve csak a szívére hallgasson,ne pedig a pénztárcájára!Ha minél több jót teszünk embertársaink javára,elérhetjük egy szebb és boldogabb társadalom létrejöttét.


 


Asztrológiai elemzések!
Születési
időkorrekció, születési horoszkóp, előző
élet horoszkóp, párkapcsolat elemzések,
fogamzási horoszkóp, orvosi aszrológia,
asztrológiai előrejelzések, kínai
horoszkóp, pszichológiai állapot
felmérés.
http://www.asztralfeny.hu/astro/elemzesek.php?mr_id=p-454
 


 


 A megvilágosodottak feladata egy új és szebb jövő megteremtése,tegyünk érte minél többen hogy városaink tele legyenek élettel,ne pedig fagyosak,ridegek és érzéketlenek legyenek!


 


 


 


2009.Márciusban íródott olvasmány a válságról:


                        A válság okai és kezelése


Mivel az ezotop nevű honlap alapvetően a spiritualitásra épül,így természetesen a válságot is ilyen szemszögből kívánom nagyító alá venni.Először is szögezzük le hogy a válság nem újdonság,hiszen ne felejtsük el,hogy a 20. században is volt ám egy világméretű gazdasági válság.A válság oka ott is természetesen a pénz volt.Ám volt egy rejtett oka is amit a történelemórákon sajnos nemigen tanítanak! Ez pedig nem más mint a hatalom mely átszövi a teremtés óta az egész világot!Ez az a hatalom amely minket embereket is irányít évmilliók óta! Ez irányítja minden cselekedetünket,gondolatunkat.Nemtudom az olvasó megfigyelte-e de amióta pénz van,mindig problémák is vannak.Pénz miatt szakadnak meg emberi kapcsolatok,neadjisten házasok mennek szét a pénzből adódó konfliktusok miatt.Még messzebbre megyek:sokan a pénz miatt követnek el brutális dolgokat,netán még gyilkolnak is!Arról nem beszélve hogy napjainkban mindent el lehet adni egy kis pénzért.Kétségtelen hogy a hatalom egyik fontos eszköze a fizetőeszköz, a pénz. Ez az a rejtett ok ami miatt a válság annak idején, és most is bekövetkezhetett.Ám a mostani válság előzi meg az egyre közeledő NAGY FIGYELMEZTETÉST.Ez a probléma is egy egyfajta figyelmeztetés,amelyből ha nem tanulunk akkor bizony az égi hatalmak keményebben is közbe fognak avatkozni.A válságot úgy kezelhetjük a leginkább hogyha egy kicsit több hangsúlyt fektetünk a lélekre különböző tevékenységekkel.A lényeg az,hogy hitelt semmiképp ne vegyünk fel mert az semmiképp nem jövedelmező(nekünk).Hogyha a lelkünket pozitív tartalommal töltjük fel,a válság biztosan el fog kerülni minket.Életünkben az anyagiak szoruljanak háttérbe(pl:új autó,önmegvalósítás stb)és inkább ahogy lehet készüljünk fel egy lehetséges korszakváltásra ahol a pénz el fogja veszíteni a jelentősségét.Ezt a rövid,ám keservesnek tűnő időszakot vészeljük át elmélkedéssel,imádsággal,s ha lehet segítsünk embertársainknak.A későbbiekben az említett nagy figyelmeztetéssel is foglalkozom majd.    


Ezotériához kapcsolódó olvasmányok                                                                                                             Ezotéria:Rejtett,csak a bavatottak számára ismert vagy ismerhető tanítások összességét jelöli ez a fogalom.Ezotériához tartozik a mágia,az asztrológia,parajelenségek,keleti vallások,titkos társaságok.Ide tartozik még valami? Fejtsd ki az üzenőfalon!Kattints a szavazás gombra!                                                                       


                            Szekták magyarországon                                    Igen érdekes téma a szekták meghatározása.Szektáknak hívjuk mindazon magukat vallási mozgalmaknak hívó csoportokat  amelyek valójában különváltak az egyházi mozgalmaktól és külön csoportot alkotnak.A szektákra jellemző hogy általában zárt körökben,titkosan működnek,tagjaik közé nem engednek kívülállókat még megtekintésre sem.A szekták új tagjaiknak általában beavatási szertartásokat rendeznek röviden:beavatják őket.A szekták általában radikálisak,újítók ez az oka annak is hogy különválnak a nagyobb vallásoktól.Jellemző az is rájuk hogy aki ott tag és esetleg ki akar lépni közülük, próbálkozása majdhogynem esélytelen mert hallani olyan eseteket amikor erőszakos módon egyszerűen ott tartják a vezetők,egyszerűen nem engedik kilépni.Érdemes a szektáktól távol tartani magunkat, s csak távolról pl: a neten ismerkedni velük.        Szektalista-Itt felsorolom azokat a mozgalmakat amelyekre erősen ráillik a szekta jelző:Sátánizmus,Krishna tudatú hívek közössége,Hit gyülekezete,Rózsakeresztesek,New Age,Jehova tanúi,Adventisták,Magyar Buddhista csoportok,Hinduizmus,Mormonizmus,egyes források szerint:Neokatekumenátus.A szektákról bővebben később még kifejtem a véleményemet.      


 


 


                              Ezoterikus eszközök                                         Kristálygömb


Fontos jóslási eszköz.A Jóslást végző személy belenéz és az ott látottak alapján állapítja meg a jövőt.A képen a gömbben egy tai chi szimbólum látható.A kristálygömböt manapság is sok mágus használja.Kristálygömböt előző életek feltárására is használják.


                              Egyiptomi tarot


 


Eredete az ókori Egyiptomba nyúlik vissza.A kártyákon található szimbólumok rengeteg titkot rejtenek magukban.Szimbólumai,akárcsak az ókori egyiptomban most is segítségünkre lehetnek.A kártyákon található képek felidézik a régmúlt egyiptom világát.Manapság márcsak jóslásra használják.A képen egy klasszikus egyiptomi tarot kirakási mód látható


 Egyéb jóskártyák


 Természetesen az egyiptomi taroton kívül ismerünk más jóskártyákat is.Jóslásra használhatjuk még a cigánykártyát,magyarkártyát,angyalkártyát,s más számtalan tarotkártya fajtát is.A jóslás kártya formáját már nagyon rég ismerik,egészen az ókorra nyúlik vissza ez a tudomány.A kártyáknak számtalan kirakási,vetési formája ismeretes.


Kiből lehet kártyajós?Nemtől független.Bárkiből lehet manapság,bár ez nem mindig volt így.Kiemelkedően fontos feltétel ma is az hogy mindenképp hinni kell benne.Érteni is kell hozzá. A jóslási formákat ismertető könyvek,weboldalak manapság bárki számára hozzáférhetőek.


 A kártyákon keresztül angyalok,szentek segítségét kérhetjük


 


 


 


 A képen klasszikus tarot látható


Az inga                                                                                         Az ingát rengeteg mindenre lehet használni.Nagyon fontos eszköz a témakörön belül.Ha jól bánunk vele egy idő után igazi barátunk lesz.Viszont nagyon fontos megjegyezni hogy egy nap fél óránál többet nem szabad használni.Használatát nem nehéz megtanulni, ha sokat gyakoroljuk egy pár hét után kileng.Mielőtt beszélgetni akarunk vele,előbb meg kell beszélni hogy hova lengjen ki ha igen,s hova ha nem a válasz.Használatához azonban nagyon erős hit és akaraterő szükséges.E nélkül nem megy.Egyes vélemények szerint az inga által adott válaszok belőlünk származnak,mások szerint természetfeletti hatalom uralja,tudományos elméletek szerint földsugárzás van a háttérben.Akármi is az igazság,rendkívül érdekes szerkezet.Viszont nagyon veszélyes,jól gondoljuk meg hogy valóban belemegyünk-e egy ilyen relytélyes dologba.Nagyon fontos hogy csak saját ingát használjunk,titokban és ne nagyon beszéljünk róla.Nem fog válaszolni az inga,ha fáradtan,kimerülten próbáljuk használni.Akkor sem reagál ha nem elég erős hittel fordulunk hozzá.Ha viszont a bizalom már megvan akkor márcsak arra ügyeljünk hogy olyan kérdéseket tegyünk fel amelyre valóban tudni szeretnénk a választ.Előfordul az is,amikor már elég szoros a kapcsolat az ingával,hogy az eszköz tanácsot,segítő utasítást ad használójának.Erre igyekezzünk mindig hallgatni.


Ki lakik az ingában?Erről megoszlanak a vélemények.Mindenképpen rejtett lényről van szó.Egyes iratokban hallani lehetett már arról is,mikor az ingában lakó entitás egyiptomi fáraó szellemének adta ki magát.A lényeg az hogy mindenképpen természetfeletti erőröl van szó.


Miben segít?Ha értelmes kérdést teszünk fel neki,biztos hogy válaszolni fog.Ha valamiben bizonytalanok vagyunk,segít döntést hozni.Jövőbe is láthatunk vele.Ha mérgezett,elromlott az étel amit meg akarunk enni és nem tudunk róla,figyelmeztet.Egy sivatagban víz felkutatásában is segít.


  


Szobor


Minden olyan szobor beletartozik ebbe a kategóriába amelyik ezoterikus személyiséget,mondjuk egy mestert ábrázol.(Buddha szobor)Nem muszáj valaha is élt embert ábrázolnia,vannak például angyalszobrok,koboldszobrok,vagy valamely istenséget ábrázoló szobrok is.A lényeg az hogy valamennyi tipusú faragványnak különleges védelmező erőt tulajdonítanak.Használni szokták rituálék,meditációk,imádságok,extra esetben fekete misék során.(vannak például Lucifert ábrázoló szobrok)Ezeket a szobrokat már az ókorban is használták.A Biblia is utal rá(bálványimádás).Ehhez hozzá lehet tenni azt is hogy vannak szent állatokat szimbolizáló szobrok.Indiában szent tehénről készítenek szobrot.A lényeg az, hogy ez a témakör is igen szerteágazó.Szinte minden spirituális életmódot folytató ember rendelkezik ezzel az eszközzel.Keresztényeknél ismertek a Szűz Máriát ábrázoló szobrok,főleg a Mária jelenések kapcsán.Az ezoterikus jellegű szobor lényegesen különbözik a közönséges szobroktól.Ezeket az eszközöket nemcsupán dísztárgyként hasznosítják,hanem mindenképpen spirituális jelentősséggel bírnak.


 


 
Miben segítenek nekünk a szobrok?Mivel a szobor által megidézzük annak a lénynek a szellemét,akit ábrázol,az ő segítségére számíthatunk,no persze az nem elég,hogy otthon tartjuk a szobrot,nagyon fontos hogy kérjük a lény segítségét.Ne feledjük a bibliai ídézetet:Kérjetek és kaptok!


Hogyan kérjük a segítségét?Nagyon fontos szempont,hogy higyjünk benne,hogy segíteni fog.Mint mindennek,ennek is a bizalom az alapja.Ha ez megvan,keressünk egy fohászt,ami által a kérésünket ki akarjuk fejezni.Ha nem találunk,magunk is fogalmazhatunk.Ha például Szűz Máriához kívánunk imádkozni,elmondhatjuk az Üdvözlégymáriát.Ha Jézushoz, a Miatyánkot.Ha angyalok segítségét kérjük,mondhatunk egy angyal imát.Folytathatnánk a végtelenségig,a lényeg az hogy a magasabb dimenziók lényeit megszólíthatjuk,de lehet hogy az is elég,ha egyszerűen csak rá gondolunk a szobor segítségével.Szektákban ismeretes az áldozatbemutatás is,ezt is érdemes kipróbálni!                                                                         


A hatalom segítségül hívása                                                             Van egy szellemi lény,aki irányítja a spirituális gyakorlatok szinte majdnem minden formáját.Pontosan nem tudni,hogy ki is ő valójában,ezért őt egy titkos névvel,a hatalom szóval szokás illetni az ezotériában.Ő az aki többek között segít bennünket a meditációban ellazulni,agyunkat kiüresíteni,az ingát egyesek szerint ő mozdítja meg,ő az aki az angyalokat küldi nekünk,továbbá ő az a bizonyos belső hang,akire nagyon sokszor hagyatkozunk.Ezek a fentebb felsoroltak azonban általában nem tudatos,közvetlen dolgok,hanem ezek inkább láthatatlan módon nyilvánulnak meg.Van egy módszer aminek segítségével viszont tudatosan kapcsolatba léphetünk életünk örök segítőjével,ezzel a spirituális szellemi lénnyel.Léteznek erre varázsigék,ammikkel úgymond parancsolhatunk neki,ezen varázsigéknek utánanézhetünk mágiával foglalkozó könyvekben,de esetleg mi is kitalálhatunk bizonyos mantrákat.Egy példa egy ilyen igére:Júdás állítsd el ezt a vérzést,ahogy annak idején Jézust is megfogtad! Ez utóbbi például egy vérzést elállító mondat,no de persze még sok-sok ilyet tudnánk felsorolni.Sok mágikus könyv ajánlja azt,hogy minden mágikus cselekmény előtt rajzoljunk a földre egy pentagrammot,másszóval ötágú csillagot.Ez a jelkép már önmagában vonzza segítőnket.


 


 A hatalom kézjele


Bal karod nyújtsd előre,kezed szorítsd ökölbe,mutató és nagyujjad szegezd arra akire hatást szeretnél gyakorolni.


                      Néhányan az egyiptomi istenek közül


Ápisz-Ozirisz élő jelképe,az egyiptomi vallás szent bikája,termékenységisten az ókori egyiptomban.Fő tiszteleti helye Memphisz volt,ahol Ptah hírnökét és megtestesülését látták benne.A legendák szerint futással termékenyítette meg a földet.


Básztet-Az ókori egyiptomi mitológia egyik istennője.Eleinte oroszlán,majd macskaformában ábrázolták.Básztet kultusza a második dinasztia idején volt elterjedőben.Ekkor Alsó-Egyiptom,és fáraó védelmező istennőként imádták.


Geb-A Föld istene az egyiptomi mitológiában,Su és Tefnut fia,Ozirisz,Ízisz,Nefitisz és Széth apja.A héliupoliszi Enneád tagja.Általában embernek ábrázolták Alsó-Egyiptom vagy Felső-Egyiptom koronájával a fején.


Hápi-Egyiptomi hermafrodita isten/istennő volt,aki női és férfi attribútumokat egyaránt magán viselt,és aki a Nílus éves áradását szimbolizálta,ami iszapjával megtermékenyítette a folyópartot,lehetővé téve az egyiptomiak számára a mezőgazdasági termelést.                 


Hathor-óegyiptomi istennő,a szépség,termékenység,anyaság,a vidámság,a részegség és a zene istennője,égistennő.Tehén alakban imádták,már a II.dinasztia idején is,de ember alakú ábrázolása sem ritka.A mai napig foglalkoznak Hathorok idézésével,üzeneteiket A Hathorok című könyvben olvashatjuk.Egyiptomot kedvelő emberek sokszor érzik úgy egy Hathor szobornál,hogy az ábrázolt lénnyel már találkoztak.Ez a gondolat az ősi- egyiptomból érkezett inkarnációkkal is összefügg.Hathor szent tárgya a szisztrum nevű hangszer volt.Továbbá Hathorhoz fűződik a türkizből készült menat-nyaklánc is.                  


Hórusz-Az egyik legfontosabb egyiptomi isten.Sólyomként vagy embertesttel és sólyomfejjel ábrázolták.Kultusza igen hosszú ideig tartott,ezalatt alakja sok változáson ment keresztül,továbbá számos néven vált ismertté.A Hórusz név görög eredetű,az egyiptomi Heru/har névből ered.A Hórusz szeme szimbólum az egyiptomiaknál a megújulás jelképe volt.A Hórusz szemének ábrázolása a mai napig gyakori a szabadkőműveseknél.                                                                      


Ízisz-Az ókori egyiptom egyik legjelentősebb istensége,anyaistennő,a varázslás,a termékenység,a víz és a szél,a tengerhajózás istennője,a nőiesség és a hűség szimbóluma,Ozirisz felesége,Hórusz anyja.Eredete nem tisztázott,valószínűleg a Nílus-deltában imádták először,más egyiptomi istenekkel ellentétben kultuszának központja nem volt.Elsőként az V.dinasztiában került említésre.                              


Az alábbi képeken egyiptomi istenségek ábrázolásait láthatjuk


 
Mut-Ókori egyiptomi anyaistennő.Jellemzői egyiptom hosszú történelme során sokat változtak.Kultuszának központja,akárcsak Ámoné,Thébában volt.Az újbirodalom idején az ország egyik legfontosabb istenévé vált,férjével Ámonnal és fiával Honszuval együtt alkotta a thébai háromságot,akinek a tiszteletére a thébai templom épült.


Nephtüsz-Az ókori egyiptomi mitológiában Nut és Geb negyedik gyermeke,Ámon-Ré dédunokája.Kevésbé ismert istennőnek számított,nem volt olyan település amelynek istennője lett volna.A héliopoliszi kilencség tagja.Ábrázolásain állandó attribútumát hordozza a fején,amely két hieroglif jelből áll,az uralom jelentésű félkör és az épület alaprajzot ábrázoló ház írásjelét.


Ozirisz-Az ókori Egyiptom legfontosabb istenei közé tartozott,istenháromságot alkot Ízisszel és Hórusszal.Az élet,a halál,az alvilág ura,a holtak bírája,egyben a termékenységgel is összefüggésbe hozták.Kezdetben Oziriszt Busziriszben imádták,ahol a föld és a növényzet uraként,egyenlőre nem a legfőbb istenként tisztelték.Kultusza gyorsan terjedt az egész országban,kiszorítva a helyi istenségeket,azok szerepét magára vállalta.Memphiszben Szokhariszhez hasonult,akinek szerepe volt hogy a földalatti világokat felügyelje.


Ré-Ókori egyiptomi napisten Héliopoliszban.Egyiptom történelmének egyik legfontosabb isteneként tartjuk számon.A későbbiekben több más istennel egybeolvadt,például Hórusszal.Rét a déli napnál sólyom,a lenyugvó napnál pedig kosfejjel ábrázolták.Ré volt az egyetlen istenség, akin még Ízisz sem tudott túltenni.Mint fentebb is olvasható,Ré egyértelműen a Naphoz fűződött,az ókori egyiptomiak a Nap-ban tisztelték őt.Réhez több mítosz is fűződik.Kétségtelenül fontos szerepet töltött be az ókori egyiptomi vallásban.


 


  


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:HUwSIM4nqXFpOM:http://www.nlcafe.hu/data/cikk/7/64768/3.jpg


 


Széth-Az egyiptomi mitológiában,Geb és Nut fia,Ozirisz,Ízisz és Neftisz testvére,s Ozirisz gyilkosa.Az istenség leginkább egy állatalakhoz hasonlítható.A görögök Tüphónnal azonosították.Rendszerint emberalakban,de rendszerint azonosítatlan állat fejével jelenítették meg.Ritkán előfordult ábrázolása tisztán állat alakban is.(Főleg disznó,okapi,és szamár alakban.)Születésének napja,a 3.epagomenális nap szerencsétlen napnak számított az egyiptomi naptárban.A vallási szövegek szerint születési helye az Ombosz-Nagada régió.Születési története: a Piramisszövegek 205.mondása szerint úgy jött a világra,hogy durván kihasította magát anyja,Nut testéből.Eredetileg a sivatag isteneként tartották számon.


 


 


 


http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:8_SsbiLotfLJgM:http://www.euroastra.info/files/images/The_Eye_Of_Horus.preview.jpghttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:jF_WEiicCPl7KM:http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2008/01/30/images/18_s18keleti.jpg


Szerápisz-Mesterségesen kialakított istenalak a hellénisztikus Egyiptomban,aki Ozirisz,Hádész és Zeusz vonásait egyesíti magában.Neve Ozirisz és Ápisz görögös összevonása.Görög ruhát viselő szakállas férfiként ábrázolták,fején Nílus-mérővel és az Alvilág uraként,valamint gyógyító istenként tisztelték.Egyiptomban fő kultuszhelye az alexandriai Szarapeion volt,de szentélyei a Római Birodalomban is megtalálhatóak voltak.


 A jobb oldali képen látható a Szerápisz szobor


 


 


 


 


 


Asztrológiai elemzések!
Születési
időkorrekció, születési horoszkóp, előző
élet horoszkóp, párkapcsolat elemzések,
fogamzási horoszkóp, orvosi aszrológia,
asztrológiai előrejelzések, kínai
horoszkóp, pszichológiai állapot
felmérés.
http://www.asztralfeny.hu/astro/elemzesek.php?mr_id=p-454 


http://www.asztralfeny.hu/partner/pic/asztro.gif


 


  


 http://www.csajozasitanacsok.hu/&par=2249

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!